sobota, 11. mája 2013

Chleba

Trochu rekapitulácie, už sa v tom strácam.
Chlieb kváskový č. 1  - nehnietená Šumava podľa Cuketky, pečená v jenskom skle presne podľa návodu. Zhora spečený, nutné ubrať teplotu a čas. Pečený cez voľnú stredu.
Chlieb č. 2 - už experiment viaczrnový podľa Maškrtnice, pečený na plechu, zaparovaný, zabudla som odobrať kvások na ďalšie pečenie, pečený v piatok.
Chlieb č. 3 - nový kvások zakúpený u Mikulu ako cesto na kyselo, podarilo sa ho rozchodiť, chlieb nehnetený Cuketkov, pečený v litinovom hrnci - moj krásný žltý hrniec očmudený ako po požiare, na ďalšie pečiace pokusy sa nehodí. Pečený za jeden deň, pondelok.
Chlieb č. 4 - poriadne hnietený so semenami, nakoniec pridlho kysnutý, spadol, hrozná placka, zaparovaný, orosený. Pečený na plechu, voľná streda.

Chleby všetky chuťovo dobré, len by mohli viac vyrásť. Skúsiť väčšiu dávku múky. Druhý deň chlieb zjedený, je i Eli. Chlebové videa na youtube označila sa lepšie ako Šmoulové a chce byť pekárkou :-)




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára